Rob Kuijpers

Een droom die uitkomt!

In 2012 raakte ik besmet met het Alpe d’HuZes virus tijdens mijn allereerste deelname. Getriggerd door de ziekte van mijn moeder en argwanend aangekeken door vrienden en bekenden die mijn voorgenomen sportieve prestatie in twijfel trokken. Ruim 11.000 euro en 6 aankomsten bergop verder was mijn reis begonnen.

De teller staat inmiddels op 5 deelnames voor Alpe d’HuZes en een aantal jaren als team captain voor het Achmea / Interpolis team. En ergens in die reis ontstond Blaal2BeatCancer.

Na een geweldig jaar met een geweldige groep op ‘onze Alpe’ besloot ik in 2019 na 10 beklimmingen het roer wat om te gooien. Een meerdaagse lonkte en we schreven met een grote groep in voor Giro di KiKa. In 5 dagen over de meest mooie bergen van de Dolomieten om geld op te halen voor KiKa was geweldig. Ergens op die bergen ontkiemde een zaadje voor een ambitieus plan. Hoe gaaf zou het zijn om zelf een event te organiseren en zelf te bepalen waar de opgehaalde donaties naartoe zouden gaan?

En zo ontstond DreamRides, een geheel zelf georganiseerd event met als doel avontuur, dromen en de behoeft om iets goeds te doen bij elkaar te brengen. De eerste editie haalde geld op voor het Willow Fund in Canada, het Ronald McDonald huis in Curaçao en het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. We haalden het astronomische bedrag van 91.000 euro op. Wauw, dat had ik in mijn stoutste dromen niet durven denken.

Het Alpe d’HuZes gevoel is niet uit te leggen, daarvoor moet je er geweest zijn. Het DreamRides gevoel is bijzonder, de chemie die ontstaat in de kleine groep die grootse dingen voor elkaar weet te boksen is magisch.

In 2022 kwam een droom voor mij uit doordat ik mocht fietsen van het Meer van Geneve naar de Middellandse Zee.  In 2023 gaan we door en hebben we ons wederom gekoppeld aan het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Simpelweg omdat de kinderen de vechten tegen kanker het recht hebben om zich ook kind te voelen. Het voelt zo goed om donaties op te halen en precies te weten waar het geld aan uit zal worden gegeven.

Wil je weten waar ergens in de wereld we 800 kilometer gaan fietsen inclusief 20.000 hoogtemeters? Check de video door op deze tekst te klikken!

Mastbos 56

5531 MX Bladel Nederland

blaal2beatcancer@gmail.com

06 - 292 79 379